Humanost

Volonteri Crvenog križa FBiH na terenu nakon poplava u Tuzlanskom kantonu

Prehrambeni i higijenski paketi su distribuirani stanovništvu ugroženom poplavama u Kladnju i okolnim mjestima, a na terenu su raspoređena i materijalno-tehnička sredstva

Zbog obilnih padavina te proglašenja stanja nesreće u Tuzlanskom kantonu Crveni križ Federacije BiH je u skladu sa svojom misijom i mandatom na ime podrške i pomoći organizaciji, distribuirao određena sredstva Crvenom križu općine Kladanj. Sve u cilju što brže i bolje pomoći stanovništvu u potrebi, prenosi Anadolu Agency (AA).

Riječ je o dekama (200 komada), čizmama (50 pari), lopatama (25 komada) i kolicima (pet) te deset kilograma hlora. Osim materijalno-tehničkih sredstava CK općine Kladanj dostavljeno je i po 30 paketa hrane i higijene.

Prehrambeni i higijenski paketi su distribuirani stanovništvu ugroženom poplavama u Kladnju i okolnim mjestima, a na terenu su raspoređena i materijalno-tehnička sredstva.

Sva raspoloživa sredstva na raspolaganje je stavio i Crveni križ Tuzlanskog Kantona. Tako je sedam isušivača isporučeno CK općine Kalesija, a kontaktirane su i sve općinske organizacije na području TK.

Crveni križ grada Živinice formirao je operativni centar putem kojeg volonteri prate stanje na terenu, a formirana su i dva mobilna tima. Timovi su na raspolaganju stanovništvu i rade na sanaciji štete. Prvenstveno pomažu starijim osobama koje žive same i osobama koje su najviše pogođene ovom prirodnom nesrećom.

Crveni križ Federacije BiH, također, izdao je upute stanovništvu područja zahvaćenih poplavama u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, koje se mogu pročitati na web stranici www.ckfbih.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh