Humanost

Caritas Švicarske: Pomoć za 2.000 domaćinstava u BiH

Uz podršku Švicarske vlade i privatnih donacija, Caritas Švicarske će pružiti interventnu pomoć za otprilike 2.000 domaćinstava (6.000 članova domaćinstva) u BiH u razdoblju od tri mjeseca, između aprila i juna.

Caritas Švicarske će se fokusirati na 19 općina: u Bijeljini, Višegradu, Novom Goraždu, Rudom, Čajniču, Foči RS, Foči FBiH, na Palama FBiH, Kaknju, Zenici, Zavidovićima, Vogošći, Ilijašu, Hadžićima, Ilidži i četiri općine Grada Sarajeva (Novo Sarajevo, Novi Grad, Centar, Stari Grad).

Sve odabrane općine su sarađivale ili sarađuju sa Caritasom Švicarske na drugim projektima. To omogućuje koordiniranu, efikasnu i efektivnu interventnu pomoć ugroženim domaćinstvima, u uskoj suradnji sa općinskim vlastima i drugim lokalnim partnerima, a u cilju odabira najugroženijih.

U tri općine podržat će se nabavka i raspodjela paketa pomoći koji sadrže namirnice i sredstva za higijenu.

U 16 drugih općina Caritas Švicarske sarađivat će sa lokalnim lancima supermarketa i u saradnji sa općinskim upravama organizirati raspodjelu bonova za kupovinu domaćinstvima koja su u potrebi.

Dodatno, osobe će također primati neke osnovne higijenske potrepštine, poput sapuna, koji su neophodni za smanjenje širenja virusa, navedeno je u saopćenju Caritasa Švicarske, prenosi Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh