Humanost

Devetogodišnji Ajdin ide u Tursku, novac za pregled sakupljen u rekordnom roku

Samo 24 sata nakon što je Elvis Žigonja, otac malog Ajdina, objavio da je potrebno oko 8.000 eura za odlazak njegovog devetogodišnjeg sina na pregled u Tursku, sakupljen je kompletan iznos.

Dječak Ajdin - Facebook

Dragi prijatelji, želim da vam se svima zahvalim, svima vama koji ste dijelili apel koji se jako brzo proširio, ali i ogromno hvala svima vama koji ste donirali sredstva za ovu akciju. Bog vam dao svako dobro – napisao je Elvis u grupi na Fejsbuk stranici ‘Pomozimo Ajdinu Žigonji‘.

On naglašava da je danas dobio poziv iz Sarajeva od žene koja ga je pitala koliko je prikupljeno sredstava. Pošto je odgovorio da nema uvid u tačan iznos s obzirom na to da je akcija tek juče pokrenuta, ona je rekla da pita zbog toga što želi uplatiti ostatak iznosa.

Znači, šok! Sve mislim jesam li dobro čuo. Zaista ne znam šta da kažem, nemam riječi… Rekoh da je bilo nekih uplata, liježu na Ajdinov račun sve vrijeme. Ja sam rekao da je otprilike leglo oko 1.500 KM do sada. Ona je rekla da je to super i rekla je da ostalo ona završava. I opet šok – napisao je Elvis Žigonja na Fejsbuku.

Otac hrabrog Ajdina je rekao i to da je danas provjerio stanje na računima na koji su pristizale uplate te je izračunao da je u tom trenutku leglo oko 2.000 KM.

Tako jednostavno, bez pitanja, osjeti se po glasu da se radi o divnom stvorenju. Najprije nas je upitala kako želimo da nam uruči novac, na račun ili ručno. Ja sam rekao da stane, ipak se radi o velikom iznosu, te sam rekao da mi nju prvo moramo upoznati.

Tako je i bilo. Emina Vila je osoba koja nas je obradovala pozivom, ponovo pokazala i dokazala kakve ljude naša BiH ima. Više puta smo se uvjerili u to, ali ovo danas je zaista nešto posebno. Emina Vila nas je ugostila u njenom ugostiteljskom objektu, gdje radi moj prijatelj Miran Karić – dodao je Elvis Žigonja, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh