Humanost

Prezimio bez drva: Dedo Mehmed iz Bugojna ima 87 godina, živi sam, bez vode, struje, kupatila

Dedo Mehmed Čaušević iz Bugojna koji ima 87 godina živi u jako teškim uslovima u neposrednoj blizini Islamskog centra princeze Dževhere, uvjerila se ekipa portala “Bugojno Danas” i Bugojanac Kerim Selimbegović koji nas je obavijestio o ovome dedi.

Mehmed Čaušević - Bugojno-Danas.info

Situacija koju smo zatekli u njegovoj kući je više nego loša, Mehmed nema nikoga, živi u kući bez vode, struje, WC-a. Kuća je puna vlage i neuslovna za život. Dedo je prezimio bez drva, jedino što ima je ovaj krevet. Po vodu ide u džamijsku abdestanu.

Dragi Bugojanci, zadnja trećina Ramazana je, narod ne zna kome bi dao vitre, često u pogrešne ruke odu vitre, dedi Mehmedu je najveći sevap dati sadaku ili vitre po onome što smo vidjeli.

Mehmed nam je kazao da bi volio da ima čime bajram da dočeka.

Mehmed Čaušević – Bugojno-Danas.info

Svi oni koji se odluče Mehmedu dati vitre mogu ga pronaći odmah u kući pored Islamskog centra princeze Dževhere, orijentisat se možete po fotografijama ispod, odmah blizu donjeg ulaza u Islamski centar. Može se autom direktno doći pred kuću, piše “Bugojno Danas“.

Kuća Mehmeda Čauševića – Bugojno-Danas.info


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh