Humanost

Pomozimo Daninu i Darisu da dobiju životnu bitku

Humanitarna organizacija Pomozi.ba pokrenula je apel za pomoć dvojici dječaka po imenu Danin i Daris. Danin je stopostotni invalid, a Daris se bori s leukemijom. Za njihov bolji život potrebno je oko 20.000 KM.

Danin-Daris-Screenshot-Facebook

Pozivom na broj 17012 donirate 2 KM, a navedeni broj je jedinstven ja sve telecom operatere u Bosni i Hercegovini, piše “Klix.ba“.

Danin Ljutvijević je dječak iz Zenice koji nažalost ne može niti hodati, niti pričati i stopostoni je invalid. Po rođenju, usljed nedostatka kisika u mozgu biva hospitaliziran 65 dana. U šestom mjesecu svog života dobija i poremećaj štitne žlijezde, te ima strabizam očiju i hipotoniju mišičnog tkiva. Danin je dječak koji nažalost posjeduje gen Mcdermid sindrom i jedan je od rijetkih sa ovim genom. Njegovo stanje se ne može promjeniti, ali u svrhu adekvatnog liječenja potrebno je utvrditi tačnu sliku gena i hromozoma.

Daris Isić je dječak iz Sarajeva koji se sa svoje tri godine bori sa leukemijom, a borba sa ovom opakom dijagnozom, nažalost je dovela i do brojnih drugih problema. Jedna od brojnih dijagnoza nastala zbog štetnog djelovanja kemoterapija je i stenoza jednjaka. Upravo zbog ove dijagnoze ovaj hrabri dječak se posljednja 24 mjeseca hrani putem nazogastrične sonde, te mu je zbog toga potrebna hitna balondalitacija jednjaka i operacija testisa.

Troškovi za oba dječaka nisu veliki i iznose oko 20.000 KM, odnosno oko 7.000 KM porodici nedostaje za Danina, dok je za Darisa potrebno još nekih 7.000 eura. Pomozi.ba je ranije Daninu donirala 4.000 KM.

Pored poziva na broj 17012, tu su i opcije doniranja putem PayPala, uplate na domaći i INO račun, kao i uplate na račun naše organizacije u Austriji.

PayPal: paypal1@pomozi.ba

Za uplate iz BiH:
Intesa Sanpaolo Banka BiH
154-180-20085330-48

Za uplate iz inostranstva:
Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BiH
SWIFT CODE:UPBKBA22
IBAN: BA39 1541802008533048

Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo
Svrha: Danin i Daris

Za uplate na račun naše organizacije u Austriji:
ERSTE BANK
IBAN: AT64 2011182266475400
BIC: GIBAATWWXXX
Wien, Oestereich
Name: hilfhelfen-pomozi.ba
Verwendungszweck: Danin i Daris


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh