Crna hronika

SIPA uhapsila u Sarajevu jednu osobu za kojom je Interpol raspisao potjernicu

Lice lišeno slobode je u zakonskom roku predato Sudu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (u daljem tekstu: SIPA) danas su na području Sarajeva, po međunarodnoj Interpolovoj potjernici, lišili slobode jedno lice.

Međunarodnu potjernicu raspisao je NCB Interpol Republike Srbije s ciljem lišenja slobode i izručenja navedenog lica Srbiji radi krivičnog gonjenja za krivično djelo „Krijumčarenje ljudi“.

Na osnovu operativnih saznanja policijski službenici SIPA-e – operativni tim „Fast“ locirali su navedeno lice na području Sarajeva nakon čega je lišeno slobode i privedeno u prostorije SIPA-e.

Lišenje slobode je realizovano na osnovu međunarodne saradnje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije kao i saradnje sa Službom za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine i Ministarstvom unutrašnjih Kantona Sarajevo.

Lice lišeno slobode je u zakonskom roku predato Sudu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje. prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh