Crna hronika

ELMEDIN O BRATKU SA DVIJE ŽENE: SA FATIMOM SAM OPĆINSKI U BRAKU, A SA JANOM ŠERIJATSKI

Elmedin Karić, muškarac iz Gonje Višnice koji živi sa dvije žene, nakon prijave Centru za socijalni rad objavio je video u kojem objašnjava svoju specifičnu bračnu situaciju.

elmedin karic - Crna-Hronika

Karić je u videu rekao da nema ništa protiv da dođe policija i da ne misli da radi išta loše.

Djeca su obučena, imaju internet – kaže, između ostalog.

Rekao je i da je svjestan da je u BiH poligamija zakonom zabranjena, pa je zbog toga “s Fatimom vjenčan općinski, a s Janom šerijatski”.

Nakon što su mediji objavili priču o čovjeku koji živi sa dvije žene u BiH što je suprotno svim bh. zakonima koji tretiraju pitanje bračnog života, porodice i života u zajednici, Almir Terzić, urednik, politički analitičar i autor publikacija koje tretiraju pitanje jednakopravnosti spolova se obratio Centru za socijalni rad.

Terzić, naime, tvrdi da riječ o osobi koja ima nelegalno prebivalište te naglasio i da je poslao dopis FUP-u i tražio reakciju.

Poštovani! Centar za socijalni rad Busovača upoznat je sa viješću o Elmedinu Kariću. Izvršili smo provjeru u našim evidencijama i utvrdili da se isti ne nalazi u njima. Kontaktirali smo MUP SBK/Administrativnu službu CIPS gdje smo došli do saznanja da imenovani nema prebivalište na području općine Busovača. U skladu sa navedenim ovaj organ nije mjesno nadležan u navedenom predmetu. Lijep pozdrav. Centar za socijalni rad Busovača – odgovorili su Terziću iz Centra za socijalni rad Busovača, piše portal Crna hronika.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh