Crna hronika

Tužilaštvo ZHK uložilo žalbu: Ponovo zatražili pritvor za Denisa Buntića

Tužilaštvo ZHK Široki Brijeg u utorak je uložilo žalbu na rješenje o odbijanju pritvora osumnjičenom Denisu Buntiću suca za prethodni postupak Općinskog suda u Ljubuškom …

Denis Buntić - društvene mreže

… zbog bitnih povreda odredbi kaznenog postupka i zbog pogrešno ili nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

Tužilaštvo predlaže da Izvanraspravno vijeće nadležnog suda uvaži žalbu, pobijano rješenje ukine i predmet vrati sucu za prethodni postupak na ponovno odlučivanje ili da pobijano rješenje preinači i protiv osumnjičenog odredi pritvor, saopćeno je iz Kantonalnog Tužilaštvo ZHK Široki Brijeg.

Kako se navodi, razlozi za određivanje pritvora su opravdana bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati kazneni postupak utjecajem na iste i opravdane bojazni da će ponoviti kaznena djela koja mu se stavljaju na teret.

Podsjetimo da je pobijanim rješenjem Suda odbijen prijedlog ovog Tužilaštva za određivanje pritvora prema osumnjičenom Denisu Buntiću, protiv kojeg ovo Tužilaštvo vodi istragu zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ”nasilje u porodici” u stjecaju s kaznenim djelom ”nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari”, piše FENA.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh