Crna hronika

Uhapšene desetine migranata, put Njemačke krenuli iz BiH: Za “uslugu” dali 1.000 eura bh. krijumčarima

Pripadnici Savezne uprave policije otkrili su tokom prethodna dva dana veću grupu migranata koji su nelegalno ušli u Njemačku, a uglavnom su turskog i tadžikistankog porijekla.

Migranti - Reuters - Dado Ruvić

Naime, riječ je o 37 osoba koji su pronađeni u vozu Eurocity, koji je saobraćajao iz Kufsteina.

Niko od njih nije imao papire za boravak u Njemačkoj. Kako prenose njemački mediji, migranti su tokom saslušanja posvjedočili da svi prvo dolaze do Bosne i Hercegovine.

U Bosni i Hercegovini, krijumčari im navodno oduzimaju dokumenta i putničkim vozilima ih prevoze do Njemačke. Za ovu uslugu naplaćaju i po nekoliko hiljada eura.

Svim migrantima je rečeno da, kad se nađu u Njemačkoj, da će ih dočekati druga ekipa krijumčara. Ipak, ovi nisu bili te “sreće” jer ih je policija razotkrila prije nego su stupili u kontakt sa krijumčarima, piše PRESS.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh