Crna hronika

Autobus iz BiH izgorio na autoputu u Sloveniji

Vatrogasci GRC Novo mesto osigurali su mjesto događaja i ugasili požar.

gp Maljevac

Nešto poslije pola noći u Sloveniji na autoputu od Obrežja prema Ljubljani kod odmorišta Starine se zapalio autobus bosanskohercegovačkog prijevoznika Kantić koji je saobraćao na relaciji Sarajevo – Minhen.

Kako piše GP Maljevac svi putnici i vozači su na vrijeme izašli iz autobusa i na sreću nema povrijeđenih.

Vatrogasci GRC Novo mesto osigurali su mjesto događaja i ugasili požar.

Ambasada BiH u Sloveniji nije primila zahtjev za pomoć u vezi zapaljenog autobusa

Ambasadu Bosne i Hercegovine u Sloveniji još uvijek niko nije kontaktirao u vezi nesreće koja se desila u Sloveniji gdje se zapalio autobus koji je prevozio 55 putnika iz Sarajeva za Njemačku.

Potvrdio je to Feni ambasador BiH u Sloveniji Dario Novalić, navodeći da povrijeđenih nije bilo jer su svi putnici na vrijeme napustili autobus.

– Iza ponoći desio se kvar na motoru autubusa bh. registracijskih oznaka na dolenjskoj autocesti, nedaleko od Novog Mesta. Ambasada BiH u Sloveniji do ovog trenutka nije primila niti jedan zahtjev za pomoć u bilo kojem obliku. Nema povrijeđenih odnosno nije bilo zdravstvenih problema kod putnika jer su svi na vrijeme izašli iz vozila – kazao je Novalić, piše Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh