Crna hronika

Sokočaninu oduzeta imovina vrijedna više od milion KM

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je po rješenju Suda BiH privremeno oduzeo od O.O. iz Sokolca imovinu vrijednu više od milion KM.

Novac - BHRT

U saopštenju MUP-a RS se navodi da je Sud BiH postupajući po prijedlogu Tužilaštva BiH, a sve na osnovu Izvještaja o finansijskoj istrazi Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske donio Rješenje o privremenoj mjeri oduzimanja imovine radi obezbjeđenja u cilju sprečavanja korišćenja, otuđenja i raspolaganja imovinom (nepokretnosti, pokretnosti, bankovni računi) protiv osumnjičenog lica O.O. iz Sokoca i njemu povezanih trećih lica.

“Ukupna vrijednost imovine za koju je određena privremena mjera iznosi 1.171.236,50 KM. Radi se o sljedećoj imovini: građevinsko zemljište u vrijednosti od 274.594 KM, zemljište (četiri parcele) u vrijednosti od 74.597 KM, poslovni objekat u privredi u vrijednosti od 49.677 KM, nepokretnosti (stan, garaža i poslovni prostor) u vrijednosti od 324.133 KM, dva putnička automobila u vrijednosti od 324.177 KM, novac na bankovnom računu u iznosu od 124.056 KM”, piše u saopštenju.

Podsjetili su da je Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS podnijela Tužilaštvu BiH izvještaj protiv O.O. zbog sumnje da je od početka 2020. godine do kraja 2022. godine zajedno sa drugim osumnjičenim licima djelujući kao organizovana kriminalna grupa izvršio više krivičnih djela.

“Oni se sumnjiče za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima neovlašteni promet opojnim drogama, neovlašteni promet oružjem vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene, pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela i pranje novca i sa njim povezana treća lica, kojima je finansijskom istragom utvrđena nesrazmjera između zakonitih prihoda i imovine i troškova”, istakli su iz MUP-a RS, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh