Crna hronika

PRIMIO PRVI METAK DA JE SPASI AL’ UZALUD: Ovo je hrabri rođak Nizame kojem je pomahnitali Nermin zakucao na vrata

Nedim P, rođak brutalno ubijene Nizame Hećimović, prvi je primio metak od pomahnitalog ubice kako bi zaštitio svoju rodicu kada je Sulejmanović zakucao na vrata njegove majke i pogodio ga u nogu.

Nedim P. - screenshot

Zijada, tetka ubijene Nizame, otkrila je da se Nizama skrivala kod nje u kući sedam dana prije no što ju je Nermin pronašao.

– Sedam dana je bila kod mene, osmi dan su izdali lokaciju. Osmi dan je saznao gdje se krije – izjavila je Zijada koja tvrdi da je samo policija znala mjesto na kojem se Nizama skrivala, piše PRESS.

– Nermin je došao, dole je na putu auto parkirao. Na glavni ulaz nije mogao da uđe. Ispalio je nekoliko metaka. Nekako je uspio da uđe u kuću i prislonio mi je pištolj na glavu, vičući: “Gdje je?!” – ispričala je Zijada.

Nizama se sakrila u sobu Zijadinog sina Nedima i zaključala.

– Tu je ispalio metak, nije odmah mogao da uđe u sobu. Obišao je oko kuće. Uspio je da razvali vrata i uđe u sobu. Mog Nedima je ranio u nogu i istjerao ga napolje – ispričala je Zijada.

Nermin Sulejamnović je uzeo bebu, odnio je do automobila. Vratio se u kuću po Nizamu.

– Tu je bila vriska, drama, tukao ju je… Šakama je udarao. Kada su izašli iz kuće on je Nizamu vukao za kosu, e to nikada neću zaboraviti! Ona je stala nasred puta i plakala, pogledala je u mene i rekla mi: “Pomozi mi, tetka”. Ja joj nisam mogla pomoći – ispričala je tetka Zijada.

Nizama Hećimović (38), žrtva nevjenčanog supruga Nermina Sulejmanovića, sahranjena je u ponedjeljak na mezarju pored džamije u Mionici kod Gradačca.

Nermin Sulejmanović, koji je počinio trostruko ubistvo, počevši od svoje nevjenčane supruge Nizame Hećimović, već je prijavljivan policiji za nasilje u porodici. On je ubio je svoju suprugu ispred vikendice u mjestu Sibovac, nedaleko od Gradačca, dok je njihova kćerka ležala u lokvi krvi i plakala.

Kako se moglo vidjeti na uznemirujućem snimku koji je sada obrisan, on je pitao nesretnu ženu zašto ga je prijavila policiji, a ona je odgovorila da se bojala za sebe i dijete.

Nakon što je pretukao i ubio svoju nevjenčanu suprugu, Nermin je ubio još dvoje ljudi, oca i sina (23), turske državljane, Džengiza i Denisa Ondera. U krvavom piru je ranjena i majka, tačnije supruga ubijenih, koja se nalazi u životnoj opasnosti na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju u Tuzli.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh