Crna hronika

Otac i sin koje je ubio Sulejmanović su porijeklom iz Srbije: Prijatelj otkrio detalje sukoba, spomenuo i kćerku

Prema Bajramovićevim tvrdnjama, Nermin Sulejmanović je izveo niz manipulativnih radnji

Nermin Sulejmanović / avaz.ba

Mirnu opštinu Gradačac jučer je potresla strašna tragedija koja je ostavila za sobom ranjene i gubitke života, šokiravši zajednicu koja se suočila s nezamislivim nasiljem od strane Nermina Sulejmanovića, koji je izveo krvavi pir u kojem je smrtonosno nastradala njegova supruga i još dvoje ljudi, dok su troje ljudi zadobili ozbiljne povrede.

Nizama Hećimović, prva je nevina žrtva i ujedno nevjenčana supruga Sulejmanovića. Osim nje, život su izgubili i Onder Džengiz i njegov sin Denis Džengiz, koji su rodom iz Tutina, ali su imali tursko državljanstvo, jer su kratak period života proveli u Turskoj. Sulejmanović je ranio i suprugu Ondera Džengiza, Harisu Džengiz. Nasilni čin je zahvatio i lokalnog policajca Huseina Kotorića, te Nedima Pamukovića, sugrađanina koji je također zadobio povrede, prenosi Sandžak danas.
Niz manipulativnih radnji

A. Bajramović, prijatelj porodice Džengiz, kontaktirao je redakciju Sandžak Danas kako bi otkrio istinu i podijelio informacije koje osvjetljavaju pozadinu ovog tragičnog slučaja. Prema Bajramovićevim tvrdnjama, Nermin Sulejmanović je izveo niz manipulativnih radnji, uključujući prevaru i krađu, koje su konačno kulminirale u stravičnom nasilju. Bajramović navodi da je Sulejmanović prevario maloljetnu kćerku Ondera Džengiza, nagovorivši je da ukrade značajnu sumu novca iz kuće njene vlastite porodice.

Porodica Džengiz je proživjela agoniju tokom dvosedmičnog razdoblja, ne znajući gdje se nalazi njihova kćerka. Nakon dvije sedmice, djevojčica se vratila s manjom sumom novca. Po povratku, njen otac, rahmetli Onder Džengiz, je tražio od Sulejmanovića da vrati novac, što je eskaliralo u ozbiljne konflikte koji su na kraju rezultirali policijom i sudskim postupkom, da bismo sa krajnim epilogom svi već bili upoznati.
Oteo Džengizovu kćerku

– Prije nekih 7- 8 godina ovaj idiot je oteo Džengizovu kćerku koja se u međuvremenu se udala za Pazarca. Tada maloljetnoj djevojci obećavao zlatnu budućnost, bla… bla…, kako to već pali kod maloljetnih curica. Onda je nagovori da ukrade 75.000 eura iz kuće i onda odu s tim parama negdje u Srbiju. Dvije sedmice agonije u Džengizovoj porodici i nakon toga curica se vraća sa hiljadu eura i eto. Naravno Džengiz ga je tužio i tražio da mu vrati pare ali od toga ništa. Sud i država nisu nista preuzeli da zaštite porodicu Onder i ta je agonija trajala oko 8 godina. Ostalo su detalji da šta se u međuvremenu dešavalo i evo epilog sad svima poznat- napisao je A. Bajramović.

Pa je dalje nastavio:

– Džengiz je bio mnogo dobar čovjek, veliki borac i jako uspješan čovjek od posla. Jedno vrijeme živio je u Turskoj i zato posjeduje i tursko državljanstvo. Inače otac mu bio porijeklom iz okoline Tutina – završio je A. Bajramović. prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh