Crna hronika

Preminula žena koja je pala na stijene tokom skokova sa Starog mosta

Nesretna žena je skokove je posmatrala u blizini bašte ugostiteljskog objekta s pogledom na Stari most

Pedesetpetogodišnja A. G. iz Mostara, koja se jučer teško povrijedila nakon što je pala niz stijene, a potom u rijeku Neretvu, nažalost, kako nam je potvrđeno, podlegla je noćas u Kantonalnoj bolnici „Dr.Safet Mujić“.

Kako smo pisali, njoj su konstatirani višestruki prijelomi. Usljed teških tjelesnih ozljeda došlo je do komplikacija njenog zdravstvenog stanja.

Kako je rekao za portal “Avaza” dr. Mehmed Haznadar, šef Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje KB “Dr. Safet Mujić”, reanimacione mjere su započele u 21 sat, no, nažalost, uprkos naporima ljekara, ona je podlegla u 23:45 sati.

Nesretna žena je skokove posmatrala u blizini bašte ugostiteljskog objekta s pogledom na Stari most, a u jednom trenutku se, vjerovatno, poskliznula i nekoliko puta, prilikom pada, udarila u stijene, nakon čega je upala u Neretvu.

Brzom reakcijom ekipa Interventne spasilačke službe (ISS) Mostar, koji, inače, brinu o sigurnosti takmičara, ali i Hitne pomoći, odvezena je čamcem do njihovih ambulantnih kola, a potom u bolnicu.

Na licu mjesta bili su i pripadnici Policijske uprave Mostar.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh