Crna hronika

“AKO PREPOZNATE OVU JAKNU ODMAH JAVITE POLICIJI!” Djevojka misteriozno nestala u Doboju: “Preskočila babin krevet, iskočila kroz prozor BOSA, mjesec dana NI TRAGA, NI GLASA OD NJE”

Policija u Doboju i dalje traga za Taniom Varajić (23) iz Kanade, čiji je nestanak prijavljen Policijskoj stanici Doboj 1 u ranim jutarnjim satima 4. jula 2023. godine.

Tania Varajić - blic.rs

Igor Jurić osnivač fondacije “Tijana Jurić” apelovao je na sve koji imaju bilo kakvu informaciju o Taniji Varajić da se odmah jave porodici ili policiji, jer kako ističe, mnogo vremena je prošlo i bitan je svaki sat i minut.

Kako istakao, djevojka je samo par dana prije nestanka stigla iz Kanade, a viđena je i da nosi jaknu, koju je i donijela kući i koja ne pripada njoj. Jakna je plave boje, uniseks modela, a Jurić je apelovao na sve koji je prepoznaju ili bilo šta znaju o ovom odevnom predmetu, a prije svega kome pripada, da se odmah jave nadležnima ili porodici, je bi to mogao biti važan trag do nestale djevojke.

– Djevojčica koja je našeg porijekla, ali živi u Kanadi došla je kod babe i dede u Doboj. Apelujem na sve građane Doboja ako imaju bilo kakvu informaciju o nestanku ove djevojčice da se obrate policiji. Već je kritično neko vrijeme gdje se plašimo za njen život. Jakna je veoma bitan detalj, ona ju je obukla nekoliko dana prije nestanka i ako je neko prepozna može biti trag da se rasvijetli njen misteriozni nestanak – kaže Jurić.

Tanija nestala pod veoma čudnim okolnostima

– Djevojčica je zaista pod nekim veoma čudnim okolnostima izašla iz kuće, kamera je snimila njen izlazak iz kuće, ali joj se tu gubi svaki trag. Mi vjerujemo i nadamo se da je živa, ali je prošao veliki protok vremena i sada je jako bitno da svako ko ima bilo kakvu informaciju, da je dostavi policiji ili porodici – kaže Jurić.

Tania Varajić – blic.rs

Upitan da prokomentariše šta znači izlazak pod jako čudnim okolnostima objašnjava:

– U toku noći je otvorila prozor i bukvalno preskočila preko bakinog kreveta, a ne znamo koji su razlozi za to. Sada je svaki minut i sekund dragocijen da se ovo dijete spasi. Pozivam i Taniju, ako gledaš ovu emisiju, znaj samo da ti roditelji mnogo pate, da su u jako teškom psihičkom stanju. Djevojčica ima dvije sestre i jednog brata, mnogo im je teško i apelujem na sve, a i na samu Taniju, ako gleda ovo da se javi. Riješit će se sve, samo da se vrati kući – kaže Jurić.

Kako ističe, u ovom slučaju ne bi bio pokrenut Amber alert, jer nije riječ o maloljetnoj osobi, ali je on izuzetno važan, jer podiže svijest i budnost kada su ovakve situacije u pitanju.

Kaže i da je porodici savjetovao potpunu iskrenost sa nadležnim organima, ali i, koliko god je moguće, prisebnost.

– Porodica mora da bude potpuno iskrena sa nadležnim organima. Jako je važno biti priseban, da se održi porodica na okupu, da postoji svijest da su tu i druga djeca – kaže Jurić.

Vještačenje telefona nije mnogo pokazalo, a najvažnije je sada otkriti kome pripada jakna koju je Tanija nosila, kaže Jurić.

– Moguće da je imala neki kontakt, telefon nije mnogo toga pokazao. Moguće da je postojao neki kontakt, jer je samo nekoliko dana ranije ona od nekoga dobila ovu jaknu ili je od nekoga uzela i zbog toga je možda ova jakna ključni dokaz ili trag koji može da rasvijetli ovaj nestanak – kaže Jurić za “Prvu”.

Nije imala obuću na nogama, nosila bijelu majicu

Tania Varajić je sitnije građe, visine oko 163 centimetra i težine oko 54 kilograma. Ima kratku smeđu kosu i plave oči. U trenutku nestanka, mlada žena je nosila bijelu majicu, sivu trenerku, ali nije imala obuću na nogama.

Policija je reagovala odmah po prijavi porodice i apelovala na sve koji imaju bilo kakve informacije o njenom nestanku, odmah obaveste najbližu policijsku stanicu ili pozovu besplatni broj telefona 122.

– Svaka informacija može biti od ključne važnosti za pronalazak ove mlade žene i njeno sigurno vraćanje porodici – naveli su iz policije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh