Crna hronika

Austrijanac pokrao bh. radnika dok je radio na građevini

Na gradilištu u Verglu, u Tirolu radniku (31) iz BiH juče ukrali su ruksak sa novcem, ličnim dokumentima i mobilnim telefonom.

Austrijska policija - Srpskainfo.com

Kako prenosse austrijski mediji, negdje između 7 i 9 ujutro, na jednom gradilištu u Verglu bh. državljaninu ukraden je ruksak koji je prethodno ostavio u svom radnom prostoru. Novčanik, gotovina i mobilni telefon su nestali. Oštećeni je potom prijavio krađu, a policija je odmah pokrenula istragu koja je u startu bila bezuspješna.

Ali, negdje oko 18 sati 31-godišnjak je uspio nazvati sopstveni mobilni i to putem FaceTimea gdje je komunicirao sa osobom koja mu nije bila poznata. Srećom, mladić se dosjetio i uspio snimiti screenshot navodnog lopova.

“Tokom daljnjih policijske istrage, osumnjičeni, 53-godišnji Austrijanac je identifikovan i pronađen u Verglu”, stoji u saopštenju.

Kod njega su pronađeni lični dokumenti i novčanik, ali mobilnog nije bilo. Njega je bh. državljanin pronašao kasnije u jednoj prodavnici mobilnih telefona u Verglu.

“Osumnjičeni je rekao da je sporne stvari pronašao slučajno”, rekli su u policiji, dodavši da je pušten da se brani sa slobode.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh