Crna hronika

Ispovijest putnika iz autobusa koji se prevrnuo u Mađarskoj: Čuo sam škripanje..

Nevjerovatnom srećom niko od putnika koji su se nalazili u punom autobusu iz Srbije koji se prevrnuo rano jutros u Mađarskoj, nije stradao, a većina njih je nastavila put kućama. Nesreća se dogodila oko 5.30, a Uglješa Savanov (23) iz Kovačice bio je jedan od putnika.

“Svi smo spavali u autobusu, ja sam bio u polusnu, čuo sam neko škripanje, kao da je uhvaćena ivica puta. Onda je krenulo prevrtanje. Stvarno su jako brzo došli vatrogasci i krenuli da izvlače povređene kroz šoferšajbnu”, Izjavio je Uglješa Savanov za Telegraf.rs.

Kako je ispričao, na licu mjesta su odmah bili i Hitna pomoć i policija.

“Potom je krenuo uviđaj. Mi smo oko pola 7 svi već bili ispred autobusa. Vozači su, kako sam čuo, dobro. Sva sreća pa nije bilo mnogo povrijeđenih, neki su na licu mjesta zbrinuti, neki su prevezeni do bolnice”, kaže Uglješa.

Kako je rekao, ubrzo je stigla i vlasnica agencije, koja je putnicima dala da izaberu da li će nastaviti putovanje ili se vratiti u Srbiju.

“Nekolicina se vratila autobusom koji je došao po njih iz Subotice, a mi ostali smo nastavili putovanje ka Budimpešti novim autobusom”, dodao je on.

Uz riječi da mu ništa neće pokvariti ove praznike, koje će provesti s djevojkom, Uglješa kaže da je već na željenoj destinaciji.

Podsjetimo, petnaest putnika iz Srbije je povređeno jutros oko 5 časova kada se u Mađarskoj, na auto-putu 53 prevrnuo autobus somorskih registracija sa turistima. U vozilu je bilo 55 putnika i dva vozača. Među povređenima je bilo i dvoje djece. Putnici su mahom iz Beograda i Novog Sada, od kojih je 33 nastavilo put, a ostali su se vratili,piše N1

Srbijanski turisti su inače juče krenuli iz Srbije za Budimpeštu, a plan je bio da se vrate 2. maja. Tokom putovanja planirano je da posjete Sentandreju, tropikarijum, da krstare Dunavom i večeraju u čardi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh