Crna hronika

SIPA uhapsila jednu osobu po međunarodnoj Interpolovoj potjernici

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) – FAST tim uhapsili su danas na području Sarajeva jednu osobu po međunarodnoj Interpolovoj potjernici.

SIPA - Ilustracija / Faktor.ba

Međunarodnu potjernicu je raspisao NCB Interpol Zagreb s ciljem lišenja slobode i izručenja navedene osobe u Republiku Hrvatsku. Interpol Zagreb potražuje ovu osobu radi krivičnog gonjenja za krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet drogama u sastavu zločinačkog udruženja”, propisano Krivičnim zakonom Republike Hrvatske, saopćila je SIPA.

Na osnovu operativnih saznanja policijski službenici SIPA-e locirali su navedenu osobu na području Sarajeva, nakon čega je lišena slobode i privedena u prostorije SIPA-e.

Lice je lišeno slobode u saradnji sa službenicima Obavještajno sigurnosne agencije BiH, te će u zakonskom roku biti predato Sudu BiH na dalje postupanje, navodi se u saopćenju, piše BHRT.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh