Crna hronika

Istraga oko ubistva sarajevskih policajaca: U SIPA-i saslušana djevojka Save Marinkovića, evo šta je rekla tužiocima

MUP KS, protiv ukupno šest osoba podnio je Tužilaštvu KS izvještaj 5.novembra prošle godine, a među njima su i Macan, Žižan i Marinković

Tužilaštvo Kantona Sarajevo u saradnji s MUP KS i Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) aktivno nastavlja istragu koja se odnosi na ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića na Alipašinom Polju 2018.godine.

Za njihovo ubistvo sumjiče se Aleksandar Macan, Marko Trifković Žižan i Sava Marinković. Macan i Žižana su uhapšeni i nalaze se u KPZ Miljacka, dok je Marinković u zatvoru u Njemačkoj i za njim je raspisana potjernica.

Policajcima pucao u glavu
MUP KS, protiv ukupno šest osoba podnio je Tužilaštvu KS izvještaj 5.novembra, a među njima su i Macan, Žižan i Marinković.

Podsjećamo, ove tri osobe bile su kobne noći na Alipašinom Polju, kada su policajci brutalno likvidirani. Macanov advokat Duško Tomić rekao je krajem prošle godine, kada se Macan predao Tužilaštvu KS da je Marinković policajcima pucao u glavu jer je bio biatlonac, prvak Balkana …

Macan i Marinković: Kumovi i prijatelji
Macan i Marinković: Kumovi i prijatelji

FOTO: AVAZ

Sve ove okolnosti već se danima provjeravaju.

Saznajemo da je prošle sedmice u SIPA-i saslušana djevojka Save Marinkovića, s kojom ima dijete. Radi se o Božani Savić. Nju su saslušali tužioci Tužilaštva KS, u prisustvu inspektora SIPA -e i MUP KS.

Ona je u iskazu kazala da više nije u dobrim odnosima s Savom, da se nisu čuli godinama, ali “da ne vjeruje da je on ubica policajaca”

Prema informacijama “Avaza”, Božana je tužiocima rekla da poznaje njegove prijatelje, ali ne i čime su se sve bavili i šta su radili.

Tri svjedoka
Pitana je i na okolnosti navode da je Marinković biatlonac, koji je dobro baratao oružjem. No, ona je izjavila da joj je poznato da se Marinković u osnovnoj školi bavio biatlonom i da ostale detalje ne zna.

Osim Marinkovićeve supruge u SIPA -i je jutros saslušan Borko Vujičić. A poziv je dobio i Predrag Vujičić. Prošle sedmice saslušana su još najmanje tri svjedoka, prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh