Crna hronika

Sarajevski policajci oduzeli skoro 8.000 petardi

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo na više lokacija pronašli su veću količinu petardi i drugih pirotehničkih sredstava.

petarde - MUP KS

“Radi se o nastavku aktivnosti u skladu sa planom pojačanih mjera i radnji s ciljem održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira, a s posebnim akcentom na nabavljanje, prodaju i upotrebu pirotehničkih sredstava”, saopćili su iz MUP-a KS.

Pripadnici Četvrte policijske uprave 27. decembra su u ulici Safeta Zajke, područje općine Novi Grad Sarajevo, zatekli N. K. iz Sarajeva da na improvizovanom štandu prodaje pirotehnička sredstva. Tom prilikom policajci su oduzeli 5.080 petardi u različitim veličinama i pakovanjima.

Dva dana poslije u ulici Ferhadija, područje općine Stari Grad Sarajevo, pripadnici Prve PU su na štandu namijenjenom za prodaju novogodišnjih ukrasa, na kojem je zatečen M. I. iz Sarajeva, pronašli 2.515 komada petardi i drugih pirotehničkih sredstava.

“Protiv lica kod kojih su pronađena navedena pirotehnička sredstva bit će poduzete zakonom predviđene mjere i radnje, a policijski službenici će i u narednom periodu nastaviti ovakav vid aktivnosti”, stoji u saopćenju MUP-a KS. prneosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh