Crna hronika

Ovo je otac koji je ubio troje djece. U bolnici ga čuva policija, stabilno je

Harald Kopitz, 56-godišnji Austrijanac iz Beča koji živi i radi u Zagrebu, ubio je noćas svoje troje djece. Ugušio je blizance u dobi od sedam i sina u dobi od četiri godine. Nakon toga je objavio poruku na Facebooku, a potom se pokušao ubiti trovanjem.

index

Policiju je o mogućem pokušaju samoubojstva obavijestio njegov prijatelj, koji je vidio oproštajnu poruku na Facebooku. Kada je policija stigla na mjesto zločina, pronašla je Kopitza i troje mrtve djece.

Kopitz je odmah prebačen u KBC Sestre milosrdnice, gdje su mu se liječnici borili za život. Sada je stabilno, ali i dalje na intenzivnoj njezi. Kako javlja 24sata, čuva ga policija.

DORH ga sumnjiči za tri kaznena djela teškog ubojstva. Za kazneno djelo teškog ubojstva propisana je zatvorska kazna od najviše 40 godina. Budući da se ovdje radi o tri teška ubojstva, ako je ukupan zbroj kazni veći od 40 godina, može se izreći kazna od ukupno 50 godina zatvora.

Ko je otac ubojica?
U Zagrebu je imao i tvrtke, a tijekom svoje karijere radio je za više velikih tvrtki kao konzultant i pregovarač. Većinom se bavio financijama.

Kako se može naći na webu, radio je 13 godina kao član Upravnog odbora te 5 godina kao voditelj međunarodnog marketinga i razvoja poslovanja u regiji CEE u poduzeću VB Leasing, 7 godina je radio na voditeljskim pozicijama u poduzeću Robert Bosch AG, s fokusom na razvoj marketinga. Radio je i u tvrtkama Alcatel Austria te AKG Acoustics.

Titulu magistra poslovne administracije (MBA), s fokusom na poslovno upravljanje i vodstvo, stekao je na sveučilištu Donau-Universität Krems.

Kako je napisao u oproštajnoj poruci na Fejsu, zadnjih godinu i pol poslovno mu nije išlo. Napisao je da mu ništa nije uspijevalo te da je ostao bez novca.

Iz poruke se može vidjeti da je rastavljen te da ima curu, a u jednom od prijašnjih statusa spominjao je i zaručnicu.

S Dajanom je imao troje djece koja su s njim provodila vikend. Na društvenim mrežama često je objavljivao slike svoje djece.

Prije par godina jedva je preživio
U proljeće ove godine objavio je kako slavi drugi prvi rođendan. Napisao je da je pet tjedana proveo u bolnici i da je bio vrlo blizu smrti te da je naučio tko su mu pravi prijatelji i partneri, a tko se samo pretvarao,piše Index


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh