Crna hronika

Sarajevo se oprašta od Jovana Divjaka: “Adio, komandante!”

Sarajevo se oprašta od Jovana Divjaka…

Jovan Divjak - Avaz.ba

Odlazak bivšeg generala Armije Republike Bosne i Hercegovine Jovana Divjaka pogodio je brojne poznate ličnosti koje su se emotivnim riječima oprostile od njega.

Među njima je i bh, Oskarovac Danis Tanović koji je na svom Twitter profilu poručio: “Adio Jovo, adio generale, adio dobri čovječe”.

Svoju tugu nije mogao skriti ni Nermin Tulić.

Ode nam I naš Jovo Divjak. Ljudina. Priznajem da plačem. Ostalo je šutnja”, poručio je Tulić na Twitteru.

Vrlo emotivan bio je I bh. reditelj Dino Mustafić…

Otišao je gen. Divjak, imponirao je svojim aristokratskim držanjem časti, znanjem i obrazovanjem, spremnošću da stane na stranu slabijeg i da izabere pravednu stranu. Volio je umjetnost i cijenio znanje. Nedostajat će mi naši susreti, razgovori za pamćenje.Počivaj u miru dragi Jovo”, poručio je Mustafić.

Jako jako jako mi je žao što nas je napustio gospodin Divjak. Sretali smo se na čaršiji, i svaki put bi on prvi dao širi osmijeh pozdrava kad bi kod mene primijetio da sam ga prepoznala. Počivajte u miru, dragi naš čika Jovo”, poručila je Edina Osman.

Oprostio se i Mirsad Abazović…

U nekoliko riječi od Jove Divjaka oprostio se i bivši gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Ovu bitku nažalost je izgubio. Danas nas je napustio naš general Jovan Divjak. Generale, hvala za sve one pobjede koje si donio, hvala za slobodu koju si nam zajedno sa svojim saborcima osigurao. Neka ti je lahka zemlja bosanska”, kazao je Skaka.

Jovan Divjak preminuo je u 85. godini života.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh