Crna hronika

Nelegalne zabave: Policija morala intervenisati

Policijski službenici PU Gradiška u subotu izvršili su kontrolu jedne vikend kuće u mjestu Seferovci, Gradiška, gdje je organizirana privatna zabava suprotno mjerama iz zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije.

Policija bh. entiteta RS - Atvbl.com

Na osnovu zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije kojim su donesene rigoroznije mjere za reagovanje na pojavu bolesti izazvane virusom korona (Covid-19) u Republici Srpskoj, a s ciljem zaštite zdravlja stanovništva i zdravstvenog sistema, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS su u danima vikenda formirali 255 zajedničkih timova sa drugim službama za kontrolu provođenja mjera.

U okviru ovih kontrola evidentirana su tri krivična djela “nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“, 91 prekršaj po Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i sačinjene su 72 službene zabilješke koje će biti dostavljene drugim organima, a u vezi s izvršnim kontrolama.

Tokom kontrola poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije proteklog vikenda, evidentirana su tri krivična djela “nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”.

Policijski službenici Policijske uprave Doboj u subotu 20. marta u periodu od 21.20 do 21.40 sati, izvršili su kontrolu jednog ugostiteljskog objekta u mjestu Pribinić, Teslić. Tokom provođenja navedene aktivnosti u UO je zatečeno ukupno 19 osoba. O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj, koji je naložio da se dostavi izvještaj za krivično djelo “nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“.

Policijski službenici PU Gradiška u subotu izvršili su kontrolu jedne vikend kuće u mjestu Seferovci, Gradiška, gdje je organizirana privatna zabava suprotno mjerama iz zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije. O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se dostavi izvještaj za krivično djelo “nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“.

Policijski službenici PU Gradiška u nedjelju 21. marta oko 00.10 sati izvršili su kontrolu jedne vikend kuće u mjestu Brestovčina, Gradiška, gdje je organizirana privatna zabava suprotno mjerama iz zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije. O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se dostavi izvještaj za krivično djelo “nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“.

MUP RS poziva građane da nadležnim službama prijave nedogovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu da ugroze zdravlje ljudi.

U cilju zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vandredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo RS, policijski službenici MUP RS će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti, saopćeno je iz MUP-a RS.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh