Crna hronika

Oglasila se porodica Mutap: “Obratili smo se Tužilaštvu BiH sa zahtjevom da nas ponovo saslušaju”

Kako su naveli u svom pismu, s obzirom na to da su se pojavile informacije kako će članovi porodice ponovo biti saslušani, zvanično su se i u potputnosti stavili na raspolaganje Tužilaštvu BiH i uputili spomenuti zahtjev.

Dženan Memić - Screenshot

Porodica Mutap poslala je saopćenje u kojem navodi kako su se obratili Tužilaštvu Bosne i Hercegovine sa zahtjevima za saslušanje svih članova porodice, dostavljajući i brojeve telefona ukoliko smatraju da imaju relevantna saznanja u slučaju ubistva Dženana Memića, piše Avaz.

Kako su naveli u svom pismu, s obzirom na to da su se pojavile informacije kako će članovi porodice ponovo biti saslušani, zvanično su se i u potputnosti stavili na raspolaganje Tužilaštvu BiH i uputili spomenuti zahtjev.

Također, obratili smo se i međunarodnim institucijama, s detaljnim obrazloženjima slučaja koji su poznati svima koji su na bilo koji način uključeni u predmet koji se vodi protiv Ljube i Bekrije Seferović na Vrhovnom sudu FBIH. U obraćanju međunarodnim institucijama poseban akcenat smo stavili na izvorno saslušanje u svojstvu osumnjičenog Ljube Seferovića i tada mu predočeni činjenični i pravni osnov radi kojeg se saslušava, a to je prvobitno bio kontakt autom s dva pješaka i nakon toga napad tupim predmetom na oba pješaka kojom prilikom su im nanesene dvije vrste povreda. Niko do sada uključen u predmet nije javnosti iznio ovu činjenicu, što je i razumljivo. Javnost je bila uvijek i samo jednostrano informisana, istakli su.

Njima kao porodici, dodaju, nije jasno zašto se ovaj “činjenični i pravni opis nije našao u optužnici“, ali ističu kako nismo ni mogli saznati jer se, prema njihovim riječima, nisu ni sastajali na bilo koji osim službeni način s učesnicima u postupku.

Nismo davali izjave i intervjue, nismo neovlašteno posjedovali niti pribavljali predmete i dokumente koji imaju potencijal da budu dokaz u krivičnom postupku. Nemamo 10.000 strana predmeta. Mi ne vršimo pritisak na pravosudne organe, posebno putem medija. Mi nemamo izjave svjedoka. Nemamo, jer to mi kao oštećena strana ne smijemo imati. Također obavještavamo javnost da su Tužilaštvu BIH dostavljeni i drugi dokazi i pozivi na prikupljanje dokaza. Pravosuđe BIH je, nažalost, radi predstavljanja u medijima nekolicine predmeta kao problematičnih, označeno kao loše i ljudi gube povjerenje u isto. Mi vjerujemo i u Sud BiH koji je našeg oca i muža i tasta smjestio u pritvor i u Tužilaštvo BiH koji radi istragu tih navoda. Mi želimo da se konačno utvrdi istina, koliko god će ona bolna i neprihvatljiva nekima na kraju biti, njihov je zaključak.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh