Crna hronika

Detalji stravičnog zločina kod Tešnja: Migrantu nož zabijen u glavu

Tridesetdevetogodišnji migrant S.H., državljanin Alžira, podlegao je povredama nakon što ga je u mjestu Kreševo, opština Tešanj, napadač ubo nožem u glavu.

Policija - Centralna.ba

U policijskom saopštenju navedeno je da se kobni napad dogodio u nedjelju u 16.15 ispred tržnog centra “Konzum”.

Napadač je, dodaje se, nožem napao Alžirca, a potom pobjegao, dok je povrijeđeni tridesetdevetogodišnjak s teškim, životno ugrožavajućim povredama preminuo u Opštoj bolnici Tešanj.

Policija je odmah pokrenula istragu te locirala osumnjičenog, a kako je nezvanično objavljeno, pronađen je i nož kojim je migrant ubijen.

“Uviđaj su izvršili istražioci Policijske stanice Tešanj pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona. Istog dana, kao rezultat intenzivnih operativnih i drugih aktivnosti policajaca, pronađen je dvadesetosmogodišnji Y.S., državljanin Maroka, koji se dovodi u vezu s ovim ubistvom”, saopšteno je u ponedjeljak iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Osumnjičeni Marokanac je uhapšen te zadržan u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Tešanj, gdje je nad njim izvršena kriminalistička obrada. Istraga se nastavlja, pišu “Nezavisne“.

Ovo je druga tragedija koja je potresla javnost u proteklim danima, a tokom kojih su stradali migranti. Naime, tijelo migranta, inače državljanina Turske, pronađeno je u nedjelju u poslijepodnevnim satima i izvučeno iz rijeke Gline, nekoliko kilometara od Velike Kladuše.

Ovo je saopšteno iz Granične policije BiH, a radi se o migrantu koji je u protekli petak pokušao ilegalno preći granicu s Hrvatskom.

Podsjećamo da je tog dana grupa migranata kod mjesta Drenovac pokušala preći preko nabujale rijeke koja razdvaja teritoriju BiH od susjedne Hrvatske. Tom prilikom dvojica migranata iz grupe zakoračili su u rijeku, ali ih je snažna bujica počela nositi.

Jedan mještanin pomenutog naselja začuo je galamu migranata koji su se nalazili na tom mjestu te je pozvao policiju. Prema informacijama kojima se raspolaže, pomenuta dvojica su se uspjela uhvatiti za krošnju drveta u vodi, dok su ostali migrani ostali na bosanskohercegovačkoj strani.

Jedan od njih je uspio nekako da se spasi i izađe na obalu, dok je drugi izgubio snagu te se prepustio snažnoj vodenoj struji, koja ga je odnijela. Inače, ovo područje je jedna od najčešćih ruta kuda migranti pokušavaju da pređu državnu granicu s Hrvatskom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh