Crna hronika

Video nereda u Blažuju: Hiljade migranata kamenjem gađalo policiju

U sinoćnjim neredima u Blažuju kod Sarajeva oko 2.000 migranata se sukobilo s policijom, a sudeći prema snimcima koji kruže društvenim mrežama, bilo je izuzetno teško obuzdati migrante koji su kamenjem gađali policijske službenike i vozila.

Neredi u centru za migrante u Blažuju - Fena

Na društvenoj platformi TikTok osvanuo je video koji je objavio jedan od migranata koji je učestvovao u naredima – Nasib Saada, a na kojem se može vidjeti migranti skandiraju i gađaju policiju kamenjem.

Nakon što je Ministarstvu unutrašnjih poslova KS sinoć dojavljeno da je na području općine Ilidža došlo do tučnjave i okupljanja više osoba koje borave u migrantskom centru Blažuj, na teren je pristiglo desetine policijskih vozila. Potom je uslijedio i sukob s policijom u kojem su povrijeđena dva policajca i jedan službenik Međunarodne organizacije za migracije (IOM). Također je oštećeno nekoliko policijskih vozila, kao i prostorije migrantskog centra.

Do nereda u Blažuju je došlo nakon što su radnici IOM-a pokušali u drugi kamp premjestiti jednog migranta koji je narušavao javni red i mir. Kako je danas ispričao migrant iz Bangladeša, neredi su izbili jer je jedan Iranac rekao loše stvari o poslaniku Muhammedu, a zatim je uslijedio sukob s Afganistancima i Pakistancima, a nakon toga i s policijom.

O ovom događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh