Crna hronika

Šokantne fotografije u Arabelinom mobitelu: Snimala kako muči dvojicu molera u stanu

Rezultati ove istrage izuzetno su potresli bh. javnost jer su Avdić i Džndo zarobili dvojicu muškaraca koje su mučili u stanu.

Arabela Avdić - Doznajemo.com

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS) protiv Mirze Džinde i Arabele Avdić (19) zbog krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga te protivpravno lišenje slobode. Par je uhapšen u policijskoj akciji prošle godine, a u pretresu prostorija koje su koristili istražitelji su zaplijenili kanabis, amfetamin, kokain i heroin, piše “Doznajemo“.

Također su optuženi da su u petom mjesecu 2020. godine u stanu koji koristi optuženi Džindo, na okrutan način zatvorili i držali dvije muške osobe kojima su nanosili tjelesne patnje.

Uz optužnicu postupajuća tužiteljica predložila je sudu produženje pritvora za oboje optuženih.

Inače, radi se o policijskoj akciji kodnog naziva “Lipa” koju su istražitelji Federalne uprave policije (FUP) proveli pod nadzorom Tužilaštva KS.

Rezultati ove istrage izuzetno su potresli bh. javnost jer su Avdić i Džndo zarobili dvojicu muškaraca koje su mučili u stanu. Naime, radi se o dvojici molera koje su angažirali da im okreče stan, ali su ih optužili da su im ukrali drogu.

Zanatlije su preživjele torturu, jer ih je dilerski par tukao šakama, nogama i palicom. Istražitelji su sumnjali da ih je Arabela sjekla kuhinjskim nožem da bi joj otkrili gdje su sakrili drogu o kojoj oni nisu ništa znali.

Također, istražitelji su u Džindinom mobitelu pronašli fotografije mučenja dvojice molera, a koje trebaju biti korištene u nastupajućem krivičnom postupku, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh