Crna hronika

NAPAD ISIL-A NA AUTOBUS SIRIJSKE VOJSKE U PUSTINJI: Ubijeno je najmanje 9 vojnika

Najmanje devet sirijskih vojnika je ubijeno tijekom jučerašnjeg dana – ubijeni su iz zasjede kada je napadnut njihov autobus na magistrali koja prolazi kroz centralnu sirijsku pustinju.

Borci ISIL-a - Screenshot/HRT

Podsjetimo, ovo je već drugi ovakav napad u svega sedam dana (u prvom napadu je napadnut civilni autobus). Vjeruje se da su i ovaj napad izveli pripadnici ISIL-a, odnosno onog što je ostalo od terorističke mreže ISIL.

Napad je izveden u blizini mjesta Wadi al Azeeb (položaj označen na gornjoj karti) u zapadnom dijelu sirijske pustinje Badia, istočno od Hame. Autobus je napadnut dok se kretao, navode svjedoci.

Nedugo zatim ruski vojni zrakoplovi poletjeli su iz vojne baze te su izveli niz udara na lokaciju za koju se smatra da je jedno od utočište ISIL-a na ovom prostoru.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh