Crna hronika

Zapaljena bašta ugostiteljskog objekta u Sarajevu

Materijalna šteta pričinjena je nakon požara na bašti ugostiteljskog objekta De Luxe M02 u Sarajevu, a povrijeđenih osoba nije bilo, saopćeno je jutros iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Policija - RadioSarajevo.ba

Kako je navdeno iz policije, jučer u 02.25 sati obaviještena je dežurna služba Četvrte policijske uprave da je na drvenoj konstrukciji bašte kafea „De Luxe M02“, lociranom u ul. Hamdije Kapidžića, područje općine Novi Grad Sarajevo, došlo do požara.

”Dolaskom na lice mjesta policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je požar lokalizovan od strane stanara zgrade u pomenutoj ulici. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, a na konstrukciji tende kafea je pričinjena materijalna šteta.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na licu mjesta su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, uz angažman sudskog vještaka PPZ struke, piše N1“.

Tom prilikom je, preliminarnim nalazom sudskog vještaka, konstatovano da je do požara došlo posipanjem NN zapaljive tečnosti i upotrebom otvorenog plamena od strane NN lica po stolu koji se nalazio u unutrašnjosti bašte, nakon čega je došlo do zapaljenja i topljenja gorivih dijelova baštenske konstrukcije”, saopćeno je.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršioca.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh