Crna hronika

Preminula nakon poroda u Tuzli: Nova saslušanja nakon što stigne nalaz obdukcije

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona istražuje smrt porodilje B. I. iz Srebrenika, koja je u ponedjeljak preminula na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

Belma i Elmir Isić - Facebook

Muž preminule E. I., smrt porodilje prijavio je jučer ujutro i njegovu izjavu uzeo je dežurni tužilac. Na osnovu njegove izjave formiran je predmet. Urađena je obdukcija nad tijelom preminule žene, a nalaz još nije dostavljen Tužilaštvu – rekao je za “Faktor” Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK.
Smrt žene koja je imala nepunih 20 godina, prema navodima njenog muža, nastupila je nedugo nakon porođaja, a iza preminule je ostao tek rođeni sin.

Kada dobijemo nalaz obdukcije i rezultate drugih medicinskih vještačenja, koja su naređena, bit će objavljena dodatna salušanja – kaže Arnautović.

Prema saznanjima muža, smrt mlade žene izazvala je sepsa, a tačan uzrok bit će poznat nakon što bude kompletiran obdukcioni nalaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh