Crna hronika

Drama na austrijskom autoputu: Vozač iz BiH teško povrijeđen u nesreći

Teška saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala dva kamiona dogodila se u prijepodnevnim satima 10. marta 2020. godine na austrijskoj autocesti A9 kod Kalwanga.

No image - Haber.ba

Na mjestu na kojem je saobraćaj usporen i posebno reguliran zbog izvođenja radova, 22-godišnji državljanin BiH za upravljačem lakog kamiona iz neobjašnjivih razloga zabio se u teretno vozilo iz suprotnog smjera.

U nesreći je teško povrijeđen vozač kamiona iz BiH koji je ostao zarobljen u kabini kamiona. Vatrogasci su hidrauličkim uređajima isjekli kabinu i izvukli vozača koji je potom spasilačkim helikopterom prebačen na kliniku u Graz.

Vozač i vozač drugog kamiona koji je učestvovao u nesreći samostalno su napustili svoje vozilo i sa lakšim povredama su dovezeni u ambulantu Kalwang, prenosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh