Crna hronika

Snažan zemljotres uznemirio Mostarce, u stambenim objektima napukli zidovi

Zemljotres koji je u 10:20 pogodio našu zemlju snažno se osjetio u Mostaru, preplašio je građane, a zabilježena je i znatna materijalna šteta. Djeca iz nekih mostarskih osnovnih škola puštena su kući.

No image - Haber.ba

Zemljotres koji je po mjerenjima Evropskog mediteranskog seizmološkog centra (EMSC) bio jačine 5,4 stepena prema Richterovoj skali, a epicentar imao 17 kilometara južno od Mostara, preplašio je stanovnike grada na Neretvi koji su jutros prepričavali noćašnje podrhtavanje prouzročeno zemljotresom u Albaniji, prenosi “Klix“.

S u posljednjem ratu porušenih objekata letjele su kamenice, ima oštećenih automobila, na nekim objektima popucala su stakla.

Oštećenja su zabilježana na starim zgrada u okviru kampusa Univerziteta Džemal Bijedić, na Građevinskoj školi, kao i nekoliko drugih zgrada.

Nastava u nekim mostarskim osnovnim školama je prekinuta, a djeca puštena kući.

“Zbog današnjeg potresa nastava u drugoj smjeni zbog sigurnosti učenika neće biti održana. Svi ćemo pratiti javljanje Seizmološkog zavoda”, saopćeno je iz Četvrte osnovne škole u Mostaru.

Vozači koji se kreću magistralnim putem M-17 upozoreni su na moguće odrone stijena na saobraćajnici.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh