Crna hronika

Bosanac opljačkao austrijsko gradilište na kojem je bio zaposlen, uhvaćen zahvaljujući GPS-u

Bosanac i Hercegovac je na austrijskom gradilištu, na kojem je bio zaposlen, opljačkao građevinski materijal vrijedan 15 hiljada eura, ali je ubrzo uhvaćen zahvaljujući ugrađenom GPS-u na prikolici koju mu je firma povjerila na korištenje, piše “Kronen Zeitung”.

Radnici - Ilustracija / Vijesti.ba

U Austriju je došao “trbuhom za kruhom” iz Bosne i Hercegovine, gdje je ostavio trudnu suprugu, dijete i dugove. Zbog toga se zanatlija nevješto upustio u pljačku građevinskog materijala.

Jedne večeri je otišao na gradilište i u prikolicu koja mu je povjerena natrpao građevinski materijal vrijedan 15 hiljada eura, te se ponovo odvezao nazad u pansion gdje je s kolegama boravio.

Preduzetnik je zahvaljujući GPS senzoru uspio pronaći nedostajuće predmete i upozoriti policiju. Bosanca su brzo identificirali kao počinitelja i uhapsili. Sudi mu se u Eisenstadtu.

Prvo je negirao krivično djelo, da bi nakon kraćeg razgovora s advokatom uslijedilo priznanje.

Htio sam prodati stvari kako bih zaradio novac. Bio sam očajan“, kazao je on tokom suđenja.

Na kraju je osuđen na uslovnu kaznu od 12 mjeseci i mogao je sudnicu napustiti kao slobodan čovjek, piše “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh