Crna hronika

Maloljetnici priznali zbog čega su usmrtili Fatimu i Salku

Supružnici Salko (75) i Fatima Đogić (70) preksinoć su brutalno ubijeni u svojoj kući u naselju Šumatac u Velikoj Kladuši.

Ubistvo u Velikoj Kladuši - Fokus.ba

Tijela je pronašao Salkin brat Rasim.

Tragovi borbe

Zbog ovog stravičnog zločina uhapšena su dvojica dječaka E. Đ. (15,5), koji je rođak ubijenih, i T. S. (16). Ubice, također, žive u ovom naselju.

Kako nam je otkrio izvor blizak istrazi, u kući je izvršena premetačina, a u prostorijama su istražitelji zatekli dosta krvi i tragova borbe.

Mještani šokirani saznanjem o svirepom ubistvu

O brutalnosti zločina dovoljno govori stravično saznanje da su maloljetnici penzionere ubili lopatom i šrafcigerom! Nakon toga su iz kuće odnijeli 10 eura, malo nakita, laptop i TV te su se nekoliko sati vozali automobilom Đogića, prenosi “Avaz“.

Tinejdžeri ubice u vozilu su ostavili i mnoštvo tragova koje su istražitelji prikupili.

Vozilo je pronađeno u blizini kuće ubijenih supružnika, a ubice su uhapšene nedaleko od mjesta zločina. Prema riječima mještana, radi se o tinejdžerima koji su postali problematični nakon što su krenuli u srednju školu.

Jedan od njih je, kako su nam kazale njihove komšije, nedavno protjeran iz Amerike.

Priznali zločin

Iza Đogića ostala su petorica sinova koji žive u inozemstvu. Kako se saznaje, dvojica su u Americi, dvojica u Italiji i jedan u Belgiji.

Ubijeni Salih radni vijek je proveo u Sloveniji, gdje je stekao i penziju. Uhapšeni maloljetnici saslušani su u policiji, a, kako saznajemo, u potpunosti su priznali zločin.

Salku i Fatimu svi su voljeli

Na mjestu zločina su zatečeni i Elvedina Đogića, rođaka ubijenih supružnika.

“Salko i Fatima su bili fini ljudi, svi su ih voljeli. Salko je bio rođak mog oca, on je bio bolestan čovjek, takoreći invalid, ali ne 100-postotni. Ovo je velika tragedija. Ne pamtimo da se ovakvo nešto ovdje desilo. Zvali smo ih, a oni se nisu javljali, jutros smo zvali Hitnu pomoć da provjerimo da im se nije nešto desilo, na kraju smo zvali policiju, da bi oni potvrdili ono najgore”, kazao je Đogić, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh