Crna hronika

Snijeg uništio krov buduće industrijske hale u Srebrenici

Usljed velikih snježnih padavina došlo je do urušavanja dijela krova i plafona na jednoj praznoj industrijskoj hali u Potočarima kod Srebrenice.

Urušena hala - Srna.rs

Riječ je o jednoj od hala nekadašnjeg transportnog preduzeća, koje je u procesu privatizacije više puta mijenjalo vlasnika.

Opština je kupila ovo preduzeće od slovenačke firme s ciljem da u njoj bude pokrenuta proizvodnja namještaja i, kako je najavljivao načelnik opštine Mladen Grujičić, u početku zaposli 100 radnika, a sa planiranim razvojem pogon bi trebalo da broji oko 300 radnika, piše “Srna”.

Sredstva od miliona eura za kupovinu ovih objekata dala je Vlada Srbije.

Šef kabineta načelnika srebreničke opštine Vladan Milovanović potvrdio je da je došlo do urušavanja dijela krova na hali u Potočarima i da je obaviještena policija u ovom mjestu, koja vodi istragu, dodavši da će opština formirati komisiju koja će utvrditi iznos pričinjene štete.

Hale su kupljene za 850.000 eura, a preostalih dobijenih 150.000 eura predviđeno je za njihovu rekonstrukciju.

Milovanović kaže da su ranije izabrali izvođača radova za ugradnju stolarije na kupljenim halama u Potočarima i da će se njihova rekonstrukcija nastaviti kada to omoguće vremenski uslovi.

Prošle godine obavljeno je postavljanje novih krovnih pokrivača na halama.

Iako je opštinsko rukovodstvo ranije najavljivalo da će obnova hala biti završena i proizvodnja u njima biti pokrenuta u drugoj polovini prošle godine, jer su obezbijeđena sredstva, te zainteresovani investitor-preduzeće “Tapos” iz Srbije registrovao firmu u Srebrenici, taj plan nije realizovan.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh