BiH

METEORLOZI NAJAVILI “PRAVO LJETO” ZA VIKEND: Temperature skaču i do 32 stepena!

Do kraja ove sedmice zadržava se sušno i iznadprosječno toplo vrijeme, saopćili su meteorolozi sa stranice BHMeteo.

Vijesnici poljeća - Nezavisne.com

Nakon manjeg pada temperatura do petka, za vikend ponovo pravo ljeto sa temperaturama lokalno do 32°C.

Do kraja sedmice uglavnom sunčano, nešto više naoblake od danas do petka uz vrlo rijetko koju kap kiše. Za vikend pretežno vedro.

“Kiša je već preko potrebna, a i temperature su previsoke za ovo doba godine. Promjena vremena na tom polju moguća je naredne sedmice, a do tada rano ljeto”, naveli su iz BHMeteo.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda za danas su najavili umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima lokalno slaba kiša može padati na području Krajine, zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne, prenio je portal “Radio Sarajevo”.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini jugo prije podne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25°C, na jugu do 27°C. prenosi novi


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh