BiH

Tužilaštvo HNK u vezi slučaja Stolac: Identificirano i lišeno nekoliko osoba

Nastavljaju sa poduzimanjem svih istražnih radnji

Iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona oglasili su se u vezi istrage povodom napada na četvoricu mladića iz Stoca.

Kako su naveli, odmah po saznanju da je u mjestu Masline – Stolac, gdje je u noći sa 7.na 8. april došlo do napada više maskiranih NN osoba na četvoricu mladića iz Stoca, postupajući tužitelj je službenicima MUP-a HNK, PU Čapljina naložio obavljanje uviđaja lica mjesta i izuzimanje svih tragova, kao i izuzimanje kamera videonadzora koji bi mogli poslužiti identifikaciji napadača i vozila koje su koristili.

Također, naloženo je, rečeno je, da se poduzmu sve mjere i radnje na identificiranju počinitelja ovih krivičnih djela.

– Radeći na ovom slučaju, pripadnici MUP-a HNK su dana 9.4.2024. godine identificirali i lišili slobode nekoliko osoba za koje postoji sumnja da su kritične prilike učestvovali u počinjenju krivičnih djela. Također, utvrđeno je ko su vlasnici-korisnici četiri vozila koja se dovode u vezu sa kritičnim događajem – naveli su iz Tužilaštva HNK.

Dodali su da službenici MUP-a HNK pod nadzorom Tužilaštva HNK nastavljaju sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu, u cilju otkrivanja svih počinitelja i utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova krivična djela, te procesuiranja počinitelja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh