BiH

Meteorolozi objavili prognozu do 25. marta: Nove promjene vremena pred nama

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je danas, 11. marta, srednjoročnu prognozu za period od naredne dvije sedmice, do 25. marta ove godine.

Do kraja radne sedmice na prostoru Bosne i Hercegovine, temperature zraka bit će niže u odnosu na protekli period, najavljuju meteorolozi.

Navode kako će u centralnim i sjevernim područjima preovladavati pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s povremenom kišom ili kraćim lokalnim pljuskom. Na planinama izgledan slab snijeg.

Na jugu zemlje, u utorak se prognozira kiša, a od srijede uz prestanak padavina, doći će do postepenog razvedravanja. Puhat će slab vjetar sjevernog smijera, a na jugu zemlje slaba do umjerena bura. U Bosni za dane vikenda pretežno oblačno i suho. Na jugu zemlje djelimično oblačno i sunčano. Minimalne temperature zraka varirat će između 1°C i 5°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 8°C. Najviše dnevne temperature u Bosni između 7°C i 13°C, na jugu zemlje do 16°C.

Promjenjive vremenske prilike očekuju se u periodu od 18. do 25. marta. Kiša je moguća u utorak (19.03.), srijedu (20.03.) i u dane vikenda 23. i 24. marta. Stabilnije vremenske prilike prognoziraju se 21. i 22. marta.

Jutarnja temperatura između 0°C i 5°C u Bosni, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura u Bosni od 5°C do 11°C, u Hercegovini do 13°C. Od 23. marta moguć je pojava mraza s jutarnjim temperaturama u Bosni i do -6°C. prenosi Radiosarajevo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh