BiH

U Srebrenici obilježen Dan nezavisnosti BiH

U Srebrenici je danas povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine održana tribina u Kulturnom centru.

Na tribini su govorili Srebreničanin Ahmo Mehmedović, delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Dževad Hadžić i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar.

– Ovo je mjesto gdje treba svi da zajedno živimo, njegujući suživot i saradnju na principima međusobnog uvažavanja. Srebrenica nam je svima tačka koja nas spaja i mjesto gdje dolazimo s posebnom emocijom i pažnjom. Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine je prilika da sa Srebreničanima proslavimo ovaj veliki praznik jedine nam domovine – kazao je ministar Dizdar.

Odluku građana Bosne i Hercegovine od 29. februara i 1. marta 1992. godine živimo decenijama nakon tog hrabrog čina.

– Nije zgoreg podsjetiti se da je tog dana širom planete odaslana poruka da građani jedne male zemlje žele samostalno upravljati svojim životima i danas ta ideja živi i živjet će – naglasio je Dževad Hadžić, delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH.

Srebreničanin Ahmo Mehmedović ističe da su mladi najveće bogatstvo Srebrenice, ističući njihovu ulogu u promoviranju zajedništva, ali i ulaganju napora za postizanje napretka i boljitka za sve.

– Poželimo i snagu za naše mlade građane, a koju će je iskoristiti da ostanu u BiH i da nađu posao i formiraju svoje porodice, kako ne bi odgajali generacije Bosanaca i Hercegovaca u tuđoj zemlji. Oni šalju poruku – ostati i živjeti u Srebrenici, u Bosni i Hercegovini – poručio je Mehmedović, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, prenosi Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh