BiH

Stigle nove informacije o zemljotresu, društvene mreže pune komentara

Sarajevo je jutros oko 9 sati i 22 minute pogodio snažan zemljotres.

EMSC je prvobitno objavio da je njegova jačina bila 4.0 i da je epicentar registrovan 10 kilometara sjeverno od Sarajeva na dubini od šest kilometara.

Ipak, najnovije informacije kažu da je zemljotres bio nešto jači – 4.2 stepena po Richteru, ali i udaljeniji od Sarajeva – 17 kilometara istočno.

Brojni građani su na popularnoj aplikaciji EMSC-a pisali kako su osjetili veoma jak zemljotres.

“Kao da voz ispod nogu prođe; Vogošća, lijepo se zaljulalo nekih tri sekunde”, neki su od komentara na ovoj aplikaciji, a komentarima su preplavljene i društvene mreže:

“Zaljuljalo u Sarajevu”, “Kratko, ali snažno zatreslo”, “Opasno je zatreslo”, “Dva kratka udara, manje od četiri sekunde”, “Kratko, ali jasno”, “U Sarajevu baš zdrmalo”, a tu je i tradicionalno veliki broj komentara koji govore o Božijim opomenama i kaznama, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh