BiH

Prvi političar iz BiH koji je izrazio saučešće porodici Navaljnog

Predsjednik SDP-a i premijer Federacije BiH Nermin Nikšić oglasio se na društvenoj mreži X povodom smrti ruskom opozicionara Alekseja Navaljnog koji je preminuo u ruskom zatvoru.

Aleksej Navaljni - Avaz

“Svaka demokratska vlast je izložena kritikama i opozicionim kritičarima. Tamo gdje nema otvorene kritike vlasti, nema ni demokratije. Aleksej Navalny je svoju istrajnu borbu protiv Putinovog režima platio svojim životom. Iskreno saučešće porodici i prijateljima”, napisao je Nikšić, a prenosi N1.

Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni umro je u zatvoru, saopćila je u petak zatvorska služba regiona Jamalo-Nenec gdje je služio kaznu, prenosi Reuters.

U saopćenju objavljenom na njihovoj web stranici, Federalna kazneno-popravna služba Jamalo-Neneckog autonomnog okruga navodi da se Navaljni “osjećao loše” nakon šetnje u petak, te da je “ubrzo izgubio svijest”.

U saopćenju se navodi da je medicinsko osoblje pozvano, ali da nisu mogli da reanimiraju Navaljnog.

Navodi se da se utvrđuje uzrok smrti.

Navaljni, najistaknutiji kritičar predsjednika Vladimira Putina u Rusiji i snažan protivnik rata u Ukrajini, služio je zatvorsku kaznu u trajanju od 11 i pol godina zbog prevare, nepoštivanja. prenosi novi


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh