BiH

Tužilaštvo BiH predložilo jednomjesečni pritvor za Hodovića i Kadrića

Prijedlog pritvora upućen je Sudu BiH, gdje se očekuje zakazivanje ročišta prema prijedlogu Tužilaštva

Tužilaštvo BiH, nakon ispitivanja osumnjičenih, prema Sudu BiH uputilo je prijedlog za određivanje pritvora za osumnjičene Dženisa Kadrića i Alema Hodovića u trajanju od 30 dana, zbog opasnosti od bjekstva, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike ili ponovo počiniti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Oni se sumnjiče da su počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom pranje novca.

U okviru istražnih i operativnih aktivnosti prikupljene su informacije i dokazi iz Sky i Anom aplikacija, da su se osumnjičena lica duže vremena bavila organiziranim kriminalom, povezanim s neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina opojnih droga, kao i pranja novca, a sve s ciljem sticanja velike protivpravne imovinske koristi u novcu, materijalnim dobrima ili drugim oblicima koristi, odnosno skupocjenim vozilima i velikom broju nekretnina.

Akcija je provedena na području Sarajeva pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, a u realizaciji akcije sudjelovali su policijski službenici MUP-a KS, a podršku je pružala Obavještajno-sigurnosna agencija BiH s kojom je ostvarena intenzivna saradnja.

Tokom akcije zaplijenjena je značajna količina novca, vojno-komunikacijska oprema, četiri puške, kao i četiri pištolja, dva skupocjena motorna vozila, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Prijedlog pritvora upućen je Sudu BiH, gdje se očekuje zakazivanje ročišta prema prijedlogu Tužilaštva.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh