BiH

Objavljena vremenska prognoza do četvrtka: Čeka nas velika promjena

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Lokalno po Bosni ima niske naoblake.

zima - novi.ba

Temperature zraka izmjerene u 7:00 sati (°C): Bjelašnica i Bugojno -14; Ivan Sedlo -13; Sarajevo -12; Srebrenica -11; Zenica -10; Tuzla -8; Bijeljina -7; Gradačac, Prijedor i Sanski Most -6; Livno -5; Banja Luka -4; Široki Brijeg 0; Trebinje 2; Mostar 3; Neum 5°C.Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Prije podne lokalno po kotlinama u Bosni će biti niske naoblake. Vjetar u većem dijelu Bosne slab istočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C.U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko -2°C.

U ponedjeljak, 22.01.2024., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Prije podne lokalno po kotlinama u Bosni će biti niske naoblake. Naoblačenje sa zapada tokom noći na utorak. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -12 i -6°C, na jugu od -3 do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 5°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C.

U utorak, 23.01.2024., u prvoj polovini dana oblačno sa susnježicom ili snijegom. U nizinama će padati i kiša koja se može smrzavati. U drugoj polovini dana prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2°C, na jugu do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C.

U srijedu, 24.01.2024., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama u Bosni prije podne će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C,piše Radiosarajevo

U četvrtak, 25.01.2024., u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U nizinama povremeno sa slabom kišom, a u višim područjima slab snijeg. U Hercegovini umjerena naoblaka i sunčanije. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh