BiH

Gradonačelnik Zenice nakon snažnog zemljotresa: “Sve je pod kontrolom”

Zemljotres jačine 4,7 stepeni po Rihteru, pogodio je sinoć u 21.43 časova BiH, a epicentar je bio kod Zenice.

Kako je za portal “Avaza” rekao Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, ni stariji građani ovog grada se ne sjećaju ovakvog zemljotresa.

“Hvala Bogu, ozbiljnih posljedica nije bilo, kao ni žrtava, također. Nekoliko dimnjaka je palo, ali hvala Bogu nema ozbiljnijih šteta”, naveo je Kasumović.

Sve vrijeme Grad Zenica odnosno Služba civilne zaštite Grada Zenice je na nogama.

“Čuo sam se i sa predsjednikom MZ Ljubetovo, gore je bilo problema u smislu štete na krovovima kuća. Grad Zenica im stoji na raspolaganju, a predsjednik me informisao da im za sada ništa ne treba odnosno do ujutro. Normalna stvar da je tako jak zemljotres prepao mnoge građane koji su izašli ispred zgrada i kuća, ali kažem, hvala Bogu pa se ništa nije ozbiljno dogodilo. Da jeste već bismo bili obaviješteni, tako da je sve pod kontrolom”, rekao je nam Kasumović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh