BiH

VIJEĆE MINISTARA DODIJELILO FONDACIJI GORICE DODIK 30.000 KM

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na sjednici je donijelo odluku da se iz tekuće rezerve budžeta institucija BiH dodijeli 30.000 KM fondaciji na čijem čelu je Gorica Dodik, kćerka predsjednika RS-a Milorada Dodika.

Gorica Dodik s ocem Miloradom - Twitter

Fondacija nosi naziv „Srpska kuća“, a osnovana je u januaru ove godine.

Sredstva iz člana 1. ove odluke izdvajaju se povodom značajnijih vjerskih praznika, a koje će zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine obilježiti na način da će se, umjesto organiziranja prijema povodom pravoslavnog Božića, sredstva iz člana 1. ove odluke doznačiti Fondaciji “Srpska kuća” za potrebe sufinansiranja izgradnje stambenih objekata za višečlane porodice – piše u odluci koja je objavljena u Službenom glasniku Bosne i Hercegovine.

Da je Gorica Dodik predsjednica Upravnog odbora ove Fondacije vidljivo je i iz podataka dostupnih na web stranici Company wall buseness, ali i iz nekoliko saopćenja.

Podsjetimo, Gorica Dodik se nalazi na američkoj crnoj listi od oktobra odlukom Ministarstva finansija SAD-a kada je i nove sankcije dobio predsjednik RS-a Milorad Dodik. prenosi hayat

fondacija – hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh