BiH

Premijer Nikšić u Mostaru: Posjetio JOB Mostara i Udruženje RVI

Predsjednik Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikišić posjetio je Jedinstvenu organizaciju boraca Grada Mostara i Udruženje ratnih vojnih invalida. Razgovarano je o vaćnim projektima u Mostaru, kao i o problemima boračke populacije.

Nermin Nikšić u MostARU / PR -Haber.ba

– I premijer je dio našeg korpusa, te sasvim sigurno razumije naše probleme. Razgovarano je o kapitalnim objektima poput nekadašnjeg Doma Armije, koji želimo renovirati i napraviti reprezentativan objekat u kojem će se predstaviti naša borba i ono što smo predstavljali na ovom području. Premijer je obećao podršku i saradnju. Želi pomoći da projekat dovedemo do finalizacije. Nadamo se da ćemo uspjeti u njegovom mandatu, rekao je u kasnijoj izjavi predsjednik JOB-a Grada Mostara, Esad Kosić.

Nermin Nikšić u Mostaru / PR -Haber.ba

Jedna od tema razgovora bilo je i centralno spomen obilježje na Šehitlucima.

– Razgovarano je centralnom spomeniku koji nikad nije napravljen. Mi smo jedini korpus bez monografije i spomenika koji je važan i predstavlja našu borbu. Uz pomoć Vlade, nadam se, da ćemo i to uspjeti. Za ovaj drugi projekat već imamo odobrena određena sredstva od Grada, istakao je Kosić.

Treća stvar o kojoj je razgovarano je rješavanje statusnih pitanja boraca.

– Postigli smo dogovore i sporazume, kako bismo primanja podigli na viši nivo. Njihovi podzakonski akti se u ovom gradu moraju ispoštpvati, dodao je Kosić.

Nikšić u posjeti JOB Mostar / PR -HABER.BA

Predsjednik skupštine JOB-a Grada Mostara Safet Oručević rekao je da ova organizacija u narednom periodu želi napraviti značajne pomake, te da je na tom putu potrebna pomoć vlasti.

– Napravili smo plan, nekoliko dobrih aktivnosti u izradi nove platforme. Poziv premijeru je dio svega toga. Nermin Nikšić je naš saborac i prijatelj. Mislim da ćemo napraviti nekoliko značajnih kapitalnih projekata koji nedostaju gradu, izjavio je Oručević.

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić nije krio zadovoljstvo zbog današnje posjete.

Nikšić u Mostaru / PR -Haber.ba

– Zadovoljstvo mi je bilo biti gost JOB-a Mostara. Ovaj grad i Četvrti korpus kaskaju za ostalim korpusima i jedinicama Armije RBiH. Više su na sjećanju uradili u drugim dijelovima Federacije, zbog čega nemam dilemu da li treba dati podršku saborcima da dokažemo svoju ulogu u odbrani BiH. Ovo nije usmjereno ni protiv koga, ovo je davanje odgovarajućeg mjesta ljudima koji su učestvovali u odbrani BiH, rekao je Nikšić.

Nermin Nikšić u Mostaru / PR -Haber.ba


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh