BiH

Za vikend padavine, naredne sedmice stabilizacija vremena

U Bosni i Hercegovini u petak i za vikend vremenske prilike će biti primjerenije datumu u kalendaru.

Snijeg - fena

Uz pad temperature zraka na planinama će padati snijeg, na sjeveru i u centralnim područjima Bosne kiša koja će postepeno preći u susnježicu i snijeg. U Hercegovini i jugozapadu Bosne preovladavaće pretežno sunčano.

Puhat će umjeren vjetar sjevernog smijera, u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni umjerena do jaka bura, koja će do kraja drugog dana vikenda oslabiti.

Minimalne temperature zraka varirat će od -2 do 3 u Bosni, na području Hercegovine od 4 do 9 stepeni. Najviše dnevne između 0 i 5 u Bosni, do 11 stepeni na jugu zemlje.

Stabilno i suho vrijeme uz umjerenu oblačnost prognozira se početkom sljedeće sedmice (18. decembra). U Bosni je moguća magla, naročito u kotlinama i duž riječnih tokova.

Od četvrtka, prema raspoloživim sinoptičkim materijalima očekuje se nove padavine u BiH. U Hercegovini kiša, a u Bosni većinom snijeg ili susnježica.

Stabilizacija vremenskih prilika prognozira se od 25. decembra do kraja prognoznog perioda, 28. decembra, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, piše FENA.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh