BiH

Mostar na listi najboljih gradova za posjetiti u 2024. godini

World of Statistics objavio je na X-u, nekadašnjem Twitteru, a pozivajući se na Lonely Planet, listu od 10 najboljih gradova za posjetiti u 2024. godini. Među njima se našao i Mostar.

Mostar / Ilustracija - biznis.ba

Bh. grad na Neretvi zauzeo je četvrto mjesto, dok su se ispred njega našli kenijski Nairobi, kanadski Montreal i nezaobilazni francuski Pariz.

Slijede ga Philadelphia, Manaus, Jakarta, Prag, Izmir te Kansas City.

“Dugo omiljen među putnicima s ruksakom i ljubiteljima Balkana, nezaboravno slikoviti mostarski srednjovjekovni Stari grad prošaran minaretima i zloglasni most sada privlači posjetitelje na više od jednodnevnog izleta.

Njegovi dinamični umjetnički, obrtnički i glazbeni festivali neprestano privlače ljude i mame ih da ostanu neko vrijeme. Budući da se bliži 20. godišnjica obnove Starog mosta, nikad nije bilo veselijeg vremena”, napisao je o Mostaru Lonely planet.

Lonely Planet ispituje više od 200 stručnjaka koji predviđaju najočekivanija mjesta i iskustva s putovanja u nadolazećoj godini, saopćio je World of Statistic u odgovoru na jedan od komentara, piše biznis.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh