BiH

Njemačka donira 1.350.000 eura za modernizaciju skladišta oružja u Visokom

Zamjenik ministra obrane Bosne i Hercegovine za politiku i planove Slaven Galić i vojni izaslanik Savezne Republike Njemačke u BiH pukovnik Franz Josef Nolte, potpisali su tehnički aranžman donacije sredstava za modernizaciju skladišta oružja Oružanih snaga BiH u Visokom.

MO BIH

Pismo o finacijskom transferu sredstava SR Njemačke za ovaj projekt ovom je prigodom potpisao vršilac dužnosti rezidentne predstavnice UN-ovog Razvojnog progama (UNDP) za BiH Sylvain Merlen. Donacija u visini 1,350.000 eura unaprijedit će uvjete čuvanja naoružanja u skladištu OS BiH „Teufik Buza u Visokom.

Kako je naglasio njemački vojni izaslanik pukovnik Nolte, ova financijska sredstva dio su ukupne njemačke pomoći od oko 6,7 milijuna eura, koje je Vlada SR Njemačke ove godine izdvojila za modernizaciju objekata OS BiH na lokacijama diljem Bosne i Hercegovine, kao i za prvu seriju novih terenskih odora OS BiH.

„Savezna Republika Njemačka je naš dokazan i pouzdan partner, a što je posebno potvrđeno kroz različite projekte kojima smo ove godine unaprijedili uvjete života i rada naših vojnika. Posebno je to važno kad se odnosi na naša središta za obuku, jer mladi koji stupaju u vojnu službu u tim središtima stječu onaj prvi dojam o Oružanim snagama BiH kojima su se tek pridružili,“ istakao je Galić.

Zamjenik ministra obrane BiH je zahvalio Vladi SR Njemačke, ali i UNDP-u, koji je podržao ovu inicijativu SR Njemačke i pridružio se projektu.

Pukovnik Notle je istakao da njemačka strana daje punu potporu Bosni i Hercegovini na njenom putu ka članstvu u euroatlantskim integracijama te podržava OS BiH u njenim aktivnostima, piše bosniainfo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh