BiH

Emir Države Katar i visoki zvaničnici čestitali Dan državnosti BiH

Emir Države Katar, šeik Tamim bin Hamad Al-Thani uputio je čestitku povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, prenijela je katarska državna agencija QNA.

šeik Tamim bin Hamad Al-Thani

Katarski suveren čestitku je, u skladu s dobrom diplomatskom praksom, uputio aktuelnom predsjedavajućem Predsjedništva BiH Željku Komšiću. Komšiću je 25. novembar čestitao i zamjenik emira Države Katar, šeik Abdullah bin Hamad Al-Thani.

Premijer Države Katar i ministar vanjski poslova te zemlje, šeik Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al-Thani čestitku povodom Dana državnosti uputio je Borjani Krišto, predsjedavajućoj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Inače, ambasador Države Katar u Bosni i Hercegovini, NJ. E. Meshaal Ali Mohammad Abdullah Al-Attiyah, u povodu 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, uputio je svim građanima najiskrenije čestitke. U čestitki, koja je objavljena na službenim nalozima Ambasade Države Katar u Sarajevu na društvenim mrežama, ističe se:
„Dragi građani Bosne i Hercegovine,
Povodom Dana državnosti prijateljske Bosne i Hercegovine, zadovoljstvo mi je uputiti vam najiskrenije čestitke.

Koristim ovu priliku da istaknem snažne odnose između naše dvije prijateljske zemlje, jer Državu Katar i Bosnu i Hercegovinu karakterišu odlični odnosi u oblasti politike, ekonomije, kulture i sporta, a čiju 30. godišnjicu ove godine obilježavamo.

Dragi prijatelji, želim vam napredak, prosperitet i iznad svega mir.

Sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine!“

Država Katar i Bosna i Hercegovina u ovoj godini obilježavaju 30. godišnjicu uspostave bilateralnih odnosa. Odnosi Katara i Bosne i Hercegovine su snažni, prijateljski i bratski, te kao takvi dvije države vežu od bosanskohercegovačke nezavisnosti do danas. Iskrenost tih odnosa na najdirektniji način je potvrđena u toku najtežih ratnih iskušenja u Bosni i Hercegovini, ali u vrijeme poratne obnove i izgradnje zemlje.

Izvori:

https://www.qna.org.qa/en/News-Area/News/2023-11/25/0003-hh-the-amir-sends-congratulations-to-president-of-bosnia-and-herzegovina

https://www.qna.org.qa/en/News-Area/News/2023-11/25/0004-hh-the-deputy-amir-sends-congratulations-to-president-of-bosnia-and-herzegovina

https://www.qna.org.qa/en/News-Area/News/2023-11/25/0005-prime-minister-sends-congratulations-to-prime-minister-of-bosnia-and-herzegovina


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh